آموزش CSS – ویژگی Overflow در CSS

  • آپدیت شده در تاریخ

آموزش CSS

در جلسه قبل از آموزش CSS با ویژگی Cursor در CSS آشنا شدید. در این بخش قصد داریم شما را با ویژگی Overflow در CSS آشنا کنیم.

خصوصیت Overflow رفتاری را مشخص می کند که به هنگام سرریز محتوای المان از باکس المان صورت می گیرد.

به عبارت ساده تر ویژگی overflow تعیین می کند که محتوایی که از مرزهای عنصر (border) خارج می شود, نمایش داده شود یا نه. و همچنین چگونگی نمایش را نیز تعیین می کند.

مدیریت محتوای سر ریز شده با Overflow در CSS :

در حالت عادی اگر عنصری عرض و ارتفاع ثابت نداشته باشد با افزایش و بزرگ شدن محتوای آن, عنصر نیز در دو جهت ارتفاع و عرض گسترش پیدا می کند. در این حالت محتوای عنصر دچار سرریز نخواهد شد.

اما اگر در جهتی (چه افقی, چه عمودی و چه هردو) اندازه عنصر ثابت باشد, آن زمان اگر محتوای عنصر بیشتر از فضای آن باشد, محتوا دچار سرریز می شود.

تعیین ارتفاع و عرض ثابت می تواند از طریق ویژگی های height و width تعیین شود و همچنین می تواند با استفاده از position و تعیین مختصات برای عنصر انجام شود که در بخش بعد به آن می پردازیم.

موقعیت هایی  وجود دارد که ممکن است المان مورد نظر بزرگ تر از ابعاد خود باکس( جعبه) باشد.

به عنوان مثال فرض کنید، خصوصیت عرض و ارتفاع داده شده فضای کافی برای سازگاری محتوای المان و جای دهی آن ندارد.

خصوصیت Overflow در CSS به شما اجازه می دهد بریده شدن محتوا، رندر شدن اسکرول بارها یا نمایش محتوای سرریز شده از المان را مشخص نمایید.  این خصوصیت می تواند یکی از مقادیر زیر را اتخاذ نماید:

visible (default), hidden, scroll, and auto

زبان CSS  خصوصیت های overflow-x و overflow-y را  نیز تعریف می کند که به شما کمک می کند کنترل مستقلی از بریده شدن افقی و عمودی را داشته باشید.

مقدار توضیح
visible این مقدار پیش فرض است. محتوا بریده نمی شود. در این شرایط محتوا خارج از جعبه المان رندر خواهد شد و ممکن است با سایر محتواهای موجود همپوشانی داشته باشد.
hidden محتوایی که از جعبه سر ریز شده است بریده می شود و باقی مانده محتوا نامرئی خواهد شد.
scroll درست همانند مقدار Hidden محتوای سر ریز شده بریده می شود  اما مکانیسم اسکرول کردن را برای دسترسی به محتوای سر ریز شده فراهم می آورد.
auto اگر محتوا از جعبه المان سر ریز شده باشد به طور خودکار اسکرول باری برای مشاهده باقی مانده فراهم می شود. در غیر اینصورت اسکرول بار ظاهر نخواهد شد.

 

امیدوارم در این بخش آموزش CSS, از خصوصیت Overflow در CSS نهایت استفاده را برده باشید.

در بخش بعدی با نحوه تغییر ابعاد در CSS آشنا می شویم.

هر سوالی داشتید ، از قسمت نظرات ارسال کنید . سریعا ، پاسخگوی سوالات شما هستیم .

موفق باشید.

حسن شفیعی توسعه دهنده وب و موبایل مدیر سایت علاقه خاصی به برنامه نویسی وب و موبایل دارم و هر روز تلاش می کنم به این حوزه مسلط تر شوم و اطلاعاتم را به شکل کاربردی برای علاقه مندان در وب به اشتراک بگذارم. اگر نیاز به برنامه نویس برای انجام پروژه و نوشتن اسکریپت های سمت وب, اپلیکیشن های اندروید و ios, پیدا کردن راه حل توسعه و غیره داشتید حتما از طریق تماس با ما/ واتساپ/ تلگرام بهم پیام بدید. برایتهیه هاست مطمین و پرسرعت کلیک کنید
برچسب ها : , ,
مطالب زیر را حتما بخوانید
دیدگاه کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره های آموزشی