آموزش PHP – مقدمه

  • آپدیت شده در تاریخ

آموزش PHP

با نام و یاد خدا سری آموزش PHP را شروع می کنیم.

PHP یکی از پر طرفدارترین زبان‌های اسکریپت نویسی متن باز (Open Source) است که بیشتر برای طراحی برنامه‌های سمت سرور در وب سایت های پویا (Dynamic) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

PHP مخفف PHP: Hypertext Preprocessor (پیش‌پردازنده فرامتن) می‌باشد.

PHP در اصل توسط Rasmus Lerdorf در سال ۱۹۹۴ ساخته شده است و به عنوان Personal Home Page (صفحه اصلی شخصی) شناخته می شد.

ساختار این زبان بسیار شبیه زبان سی (C) و زبان برنامه‌نویسی پرل (Perl) می‌باشد. شکل پذیری فوق العاده آن و نیز همگونی با اغلب بانک‌های اطلاعاتی از قبیل  MySQL, PostgreSQL, SQL Server, Sybase و… قدرت آن را افزایش داده است.

PHP زبانی است که این امکان را به ما می‌دهد تا بتوانیم یک سایت استاتیک را با افزودن قابلیت‌هایی همچون ثبت‌نام در سایت، ورود به ناحیهٔ کاربری، ارتباط با دیتابیس و بسیاری ویژگی‌های دیگر به سایتی دینامیک مبدل سازیم که مسلماً سایتی با برخورداری از چنین قابلیت‌هایی، به مراتب کاربردی‌تر خواهد بود.

اسکریپت های PHP بر روی سرور اجرا و نتیحه آن بصورت HTML ساده به مرورگر وب برگشت داده می شود.

نسخه اصلی و فعلی PHP 7 است و همه کدهای این سری آموزش PHP بر اساس نسخه ۷ تست و اعتبارسنجی می شوند.

با این سری آموزش PHP , یادگیری این زبان قدرتمند بسیار ساده و آسان است. بنابراین این صفحه از سایت نت پارادیس را بوکمارک کنید تا یادگیری را با ما ادامه بدید.

 

نکته : سری آموزش PHP ما به شما کمک می کند که اصول زبان اسکریپت نویسی PHP را از پایه تا پیشرفته و قدم به قدم یاد بگیرید. اگر مبتدی هستید, با مفاهیم پایه شروع کنید و هر روز با یادگیری کمی از مطالب پیش برید.

 

زبان PHP چه کارهایی انجام می دهد؟

  1. PHP می تواند صفحات داینامیک (پویا) تولید کند
  2. PHP می تواند یک فایل را در سرور باز کند یا بخواند، روی آن اطلاعات بریزد، آن را حذف کند یا ببندد.
  3. PHP می تواند اطلاعات داده ای را از فرم ها دریافت و جمع آوری کند.
  4. PHP می تواند کوکی (Cookie) ها را در مرورگر کاربر ذخیره کند و یا آنها را فراخوانی نماید.
  5. PHP می تواند با یک پایگاه داده (مثلا Mysql) ارتباط برقرار کرده و عملیات بروزرسانی، افزودن و حذف داده در پایگاه داده را انجام دهد.
  6. پی اچ پی می تواند برای کنترل سطح دسترسی کاربران استفاده شود.
  7. PHP داده ها را رمزگذاری کرده و سپس به خروجی ارسال می کند.

 

پیش نیازهای آموزش PHP چیست؟

زبان پی اچ پی پیش نیاز خاصی ندارد و شما می توانید از ابتدا آن را یاد بگیرید اما برای زیباتر شدن ظاهر خروجی ها معمولا ترکیبی از زبان HTML و CSS ضروری است.

 

مزایای PHP نسبت به دیگر زبان ها

اگر با زبان سمت سرور دیگر مثل ASP.NET یا جاوا آشنا باشید, احتمالا کنجکاوید که چرا PHP خیلی خاص است.

  • یادگیری آسان: یادگیری و استفاده از PHP بسیار آسان است. برای برنامه نویسان مبتدی که تازه توسعه وب را شروع کردند, PHP می تواند بهترین انتخاب برای یادگیری باشد.
  • متن باز: PHP یک پروژه متن باز است که توسط جامعه توسعه دهندگان بصورت جهانی توسعه و نگخداری می شود که برای همین امکان دانلود و استفاده رایگان را دارد.
  • قابل حمل: PHP روی پلتفرم های مختلفی از جمله ویندوز, لینوکس, مک و… اجرا می شود . با همه سرورهای امروزی مثل آپاچی, IIS و.. سازگار است.
  • عملکرد سریع: اسکریپت های نوشته شده با PHP از ASP, Ruby, Python, Java و .. سریعتر اجرا می شوند.
  • جامعه مجازی: از آنجا که PHP توسط جامعه جهانی پشتیبانی می شود, پیدا کردن کمک (رفع خطاها) یا راهنمای مربوط به PHP بسیار آسان است.
  • فریمورک ها: بعد از حرفه ای شدن و برای پروژه های بزرگ بنابر درخواست کارفرما یا شرکت به فریمورک ها حتما نیاز خواهید داشت که PHP حرفه ای ترین آن ها از جمله لاراول, CodeIgniter , yii و.. را دارد.

نکته: وبسایت های بزرگی مثل فیسبوک, یاهو, flickr و ویکی پدیا با PHP ساخته شدند. بیشتر CMS های معروف و بزرگ مثل وردپرس, دروپال, جوملا و مجنتو نیز با PHP ایجاد شدند.

 

در این سری آموزش PHP چه مورادی را پوشش می دهد.

این سری آموزش PHP همه مفاهیم پایه برنامه نویسی, از جمله نوع داده ها (data types) , اپراتورها, ساخت و استفاده از متغیر, ایجاد خروجی, ساختار شرطی, حلقه ها, کار با رشته ها و آرایه ها, تعریف و صدازدن توابع و … را پوشش می دهد.

همین که با مفاهیم پایه راحت شدید, در سطح بعدی مفاهیم فایل-سیستم, سئشن و کوکی ها, تاریخ و زمان, ارسال ایمیل, مدیریت و اعتبارسنجی فرم ها, فیلتر داده ها و مدیریت خطا در PHP را یاد می گیریم.

در نهایت, در مفاهیم پیشرفته مانند بحث کدنویسی شی گرا و کلاس و آبجکت ها, تجزیه داده JSON , تطابق الگو با regex , مدیریت خطا و کار با دیتابیس MYsql و ساخت سیستم لاگین کاربر, جستجو ajax و … را آموزش می دهیم.

 

در قسمت بعدی آموزش PHP , محیط اجرای کدها را آماده و یک نمونه کد را در لوکال هاست خود اجرا و تست می کنیم. پس با ما همراه باشید

حسن شفیعی توسعه دهنده وب و موبایل مدیر سایت علاقه خاصی به برنامه نویسی وب و موبایل دارم و هر روز تلاش می کنم به این حوزه مسلط تر شوم و اطلاعاتم را به شکل کاربردی برای علاقه مندان در وب به اشتراک بگذارم. اگر نیاز به برنامه نویس برای انجام پروژه و نوشتن اسکریپت های سمت وب, اپلیکیشن های اندروید و ios, پیدا کردن راه حل توسعه و غیره داشتید حتما از طریق تماس با ما/ واتساپ/ تلگرام بهم پیام بدید. برایتهیه هاست مطمین و پرسرعت کلیک کنید
مطالب زیر را حتما بخوانید
دیدگاه کاربران (۲)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حامد ۸ شهریور ۱۴۰۲

    دوست خوبم سلام من یک سایت php دارم که یک دیتابیس داره و این دیتابیس دارای یک جدول بنام users هست و این جدول یک ستون بنام expire داره که هر کاربر دارای یک ستون expire هست حالا این expire چیه زمان انقضا اشتراک کاربر هست مکانیسم چیه اینه که من پس از خرید موفق ستون که نام بردم برای کاربر آپدیت میکنم زمان حال رو میگیرم به اضافه ی ۳۱ روزش میکنم و به کاربر اشتراک یک ماهه می دم حالا برای من یک چالش بوجود اومده گاهی لازم میشه که من به تمامی کاربرانی که اشتراک دارند مثلاً ۳ روز اشتراک اضافه کنم خب من گفتم میایم از این کد استفاده میکنم
    = $current_date) {
    $new_date = strtotime($current_date . ‘ +’ . $change . ‘ days’);
    mysqli_query($conn, “UPDATE users SET expire = ‘$new_date’ WHERE expire >= ‘$current_date’ “);
    }
    }
    $send=true;
    $notsend=false;
    $msgact=”با موفقیت ویرایش شد”;
    endif;
    endif;
    ?>
    خب متغیر change تعداد روز هایی که من قراره به اشتراک ها اضافه کنم که مقدارش و از یک فرم میگیرم بعد این تعداد روز من میخوام بیام رکورد هایی از دیتابیس که مقدار expire اونها بزرگتر مساوی با زمان حال هست (یعنی کسانی که اشتراک دارند درحال حاضر) آپدیت کنم و این تعداد رمز مثلا ۳ روز و به تاریخ قبلی اونها اضافه کنم اما نمیدونم چجوری باید این کار و انجام بدم یعنی باید تمامی رکورد های که شرط expire >= current time هست ستون expire مقدارشو بگیره به اضافه ی مقداری کنه که از فرم اومده لطفاً این کد و اگه میشه برام ویرایش کن

    پاسخ
    1. حسن شفیعی ۱۰ شهریور ۱۴۰۲

      سلام. مقدار ستون expire رو از اول اشتباه ذخیره کردید شما باید تمای تاریخ ها را به timestamp در دیتابیس ذخیره کنید تا بتوانید عملیات مختلف رو مثل تبدیل به تاریخ شمسی, مقایسه ها, کم و زیاد کردن ها رو راحت انجام بدید
      مثلا برای اضافه کردن به تایم استمپ کافیه روز رو در ۸۶۴۰۰ ضرب و جمع مقدار فعلی کنید

      time() + 86400 * 2
      ۲ تعداد روز هست

      پاسخ
دوره های آموزشی