نکات راه اندازی فروشگاه اینترنتی

نکات راه اندازی فروشگاه اینترنتی

شاید تا به حال از فروشگاه‌ های اینترنتی خرید کرده باشید. سایت فروشگاهی یا فروشگاه اینترنتی به وب سایتی گفته می‌شود که خدمات یا محصولات خود را به شکل آنلاین و از طریق اینترنت برای فروش ارائه می‌کند و شما می‌توانید به شکل غیرحضوری و تنها از طریق اینترنت کالای مورد نظر خود را خریداری کنید.

این روز‌ها در ایران نیز فروشگاه های اینترنتی مانند دیجی کالا در حال رونق گرفتن هستند و طراحی سایت فروشگاهی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

در سال‌های گذشته برای عرضه کالا در اینترنت مشکلات فراوانی وجود داشت؛ برای مثال افراد نمی‌توانستند با اتصال به یک درگاه بانکی هزینه کالای خود را پرداخت کنند.

همچنین سازوکار خاصی وجود نداشت که کاربر بتواند با توجه به آن به چنین فروشگاهی اعتماد کند. مشکلات زیادی نیز در نحوه ارسال کالا وجود داشت.

اما امروزه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی کاری ساده است و بسیاری از مشکلاتی که قبلا مانع چنین کسب و کاری می‌شد از سر راه برداشته شده است.

 

آشنایی با طراحی فروشگاه اینترنتی و موانعی که امروز وجود دارد

همان طور که اشاره شد امروزه موانع و مشکلات برای راه اندازی یک وب سایت فروشگاهی بسیار کمتر از قبل شده است. برای مثال:

  • این امکان وجود دارد که با گرفتن نماد اعتماد رضایت و اطمینان مشتریان را جلب کرد.
  • می‌توان به لطف درگاه‌های واسط مانند زرین پال، در عرض چند ساعت به درگاه بانکی متصل شد.
  • با توجه به وجود انواع سرویس‌های ارسال کالا، رسیدن کالا به مشتری بسیار ساده‌تر شده است.

 

پس کافی است که شما اراده کنید و کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی نمایید.

البته در زمان انتشار  این مقاله متاسفانه ایران و سایر کشورهای اطراف در حال مقابله با ویروس کرونا هستند و بسیاری از مشاغل سنتی در رکود شدید به سر می برند و تنها کسب و کارهایی که مانند قبل در حال و فروش هستند، کسب و کارهای آنلاین در فضای اینترنت است.

با طراحی فروشگاه اینترنتی مشتریان شما نگران ازدحام جمعیت و خطر آلودگی به ویروس کرونا نیستند و هیچ خطر فیزیکی آنها را در فضای جازی تهدید نمی کند. اما هنوز هم مسائلی وجود دارد که می‌تواند سد راه شما شود.

مهمترین آن بحث رقابت است. با آسان شدن راه، تعداد رقبا نیز به سرعت زیاد می‌شود، پس شما باید موقع طراحی سایت فروشگاهی و بعد از آن، به نکاتی آگاهی داشته باشید که شما را از رقبایتان متمایز سازد.

در طراحی فروشگاهی رقابت بر سر چیست؟

مشاهده‌های میدانی و مصاحبه با افراد مختلف نشان داده است که مهمترین رقابت فروشگاه‌های اینترنتی در موارد زیر است:

۱- جذب مشتری: قاعدتا مهمترین بخش رقابت در یک یک کسب و کار اینترنتی جذب کاربر و تبدیل او به مشتری است.

۲- قیمت کالا: در وب سایت فروشگاه اینترنتی کاربران به سهولت می‌توانند با یک سرچ ساده قیمت کالا‌ها را در سایت ‌های فروشگاهی مختلف مقایسه کنند. پس قیمت کمتر یک امتیاز برای فروشگاه شما در مسیر جذب مشتری خواهد بود.

۳- تجربه خوب: مشتری بعد از خرید از شما باید حس خوبی داشته باشد. این حس خوب می‌تواند ناشی از اتلاف وقت کم، دسترسی ساده، جذابیت ظاهری سایت و… باشد.

۴- تحویل کالا: اینکه کالا با سرعت و هزینه کم به دست مشتری برسد در میان رقبا امتیاز بالایی برای فروشگاه اینترنتی محسوب می‌شود.

 

هنگام طراحی سایت فروشگاهی چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

برای خرید از فروشگاه اینترنتی مشتریان ابتدا وارد سایت شده و کالا یا خدمات مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند. سپس آن را در یک سبد کالای مجازی قرار داده و بعد با پرداخت اینترنتی از طریق درگاه بانکی یا در صورت امکان با پرداخت حضوری مبلغ در محل، به تحویل دهنده کالا، هزینه را پرداخت می‌کنند.

با توجه به جزئیات روال خرید از این فروشگاه‌ها، هنگام طراحی سایت فروشگاهی در نظر گرفتن نکات زیر مهم است.

  • هنگام طراحی سایت فروشگاهی در ابتدا آن را با یک فروشگاه واقعی مقایسه کنید.
  • شما باید مانند فروشگاه فیزیکی برای سایت خود هزینه کرده و آن را به نحوی مطلوب و جذاب طراحی کنید. سرمایه گذاری کافی در این زمینه سود بیشتری نصیب شما خواهد کرد.
  • سرعت سایت اهمیت بسیاری دارد. سرعت پایین سایت می‌تواند موجب خستگی و عدم رضایت کاربر شود.
  • سرعت رسیدن به درگاه پرداخت نیز باید زیاد باشد. هر گونه معطلی می‌تواند کاربر را از خرید منصرف کند.
  • امنیت فروشگاه اینترنتی بسیار مهم است و باید از همان ابتدا مورد توجه قرار گیرد. سارغان اینترنتی بسیار در کار خود مهارت دارند و لازم است حتما از SSL استفاده کنید.
  • هنگام راه اندازی و طراحی سایت فروشگاهی به موضوع تبلیغات نیز توجه کنید تا بتوانید کسب و کار خود را رونق دهید. تبلیغات کارآمد باعث شناساندن شما به کاربران اینترنت شده و کاربر می‌تواند یک مشتری بالقوه باشد.

 

مهمترین بخش در طراحی یک سایت فروشگاهی کدام است؟ 

هر روز سایت ‌های فروشگاهی زیادی در فضای اینترنت ایجاد می‌شوند، اما برخی گمنام مانده و برخی فروشگاه اینترنتی مثل دیجی کالا بسیار موفق عمل می‌کنند. اما چرا؟ چه تفاوتی بین آن‌ها وجود دارد؟ عوامل مختلفی در موفقیت یک وب سایت فروشگاهی نقش دارد که مهمترین آن طراحی اولیه و اسکلت بندی آن است.

همان طور که مهمترین بخش یک ساختمان سازه و اسکلت بندی آن است در مورد یک سایت نیز اگر اسکلت آن به خوبی طراحی نشود، رنگ و لعاب نمی‌تواند تاثیر زیادی در کارایی آن داشته باشد و کد‌های طراحی سایت مانند همان اسکلت ساختمان عمل می‌کنند.

قالب فروشگاه شما باید بر اساس آخرین اصول سئو نوشته شود و از هرگونه کد اضافه که باعث به وجود آوردن ترافیک بالا و پایین آوردن سرعت سایت شما می‌شود جلوگیری کرد. به مجموع این مراحل سئو سایت فروشگاهی می گویند.

 

طراحی سایت فروشگاهی چه تاثیری در رونق کسب و کار دارد؟

شما در هر زمینه‌ای که مشغول به کار هستید از فروش لوازم التحریر گرفته تا فروش خانه یک فروشگاه اینترنتی می‌تواند بر روی حرفه‌اتان تاثیر مثبت داشته باشد.

داشتن یک سایت قوی و اصولی می‌تواند کسب و کار شما را به افراد زیادی معرفی کرده و از جا‌های مختلف شهر و حتی کشور برایتان جذب مشتری کند.

به این ترتیب و به دلایل مختلف یک فروشگاه اینترنتی می‌تواند حتی بیش از فروشگاه فیزیکی شما برایتان سودآور باشد. کاربران اینترنت با مراجعه به سایت شما می‌توانند به آسانی با محصولات شما و امکانات آن‌ها در سایت آشنا شوند، آن‌ها را با جا‌های دیگر مقایسه کنند، نظرات دیگران را بخوانند، محصول را انتخاب و خریداری کنند و آن را درب منزل تحویل بگیرند.

 

فروشگاه ساز ووکامرس و ساخت یک فروشگاه اینترنتی موفق

کسب و کار اینترنتی نیز مانند هر کسب وکار دیگری پستی و بلندی دارد. اشتباه است اگر فکر کنید که تنها با ساخت و طراحی یک سایت فروشگاه اینترنتی می‌توان تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی بزرگ مانند دیجی کالا شد. اما چه چیز باعث می‌شود سایتی مثل دیجی کالا موفق شده و برخی از فروشگاه‌ های اینترنتی گمنام بمانند؟

همان طور که اشاره شد، لازمه موفقیت یک سایت فروشگاهی داشتن یک قالب فروشگاهی خوب است، اما قطعا کافی نیست. شما اگر بتوانید برای ساخت سایت خود از یک فروشگاه ساز قوی و قابل اطمینان استفاده کنید گام بزرگی در این زمینه برداشته اید.

اگر پیش از این در مورد ساخت فروشگاه اینترنتی تحقیقی کرده باشید، احتمالا اسم فروشگاه ساز ووکامرس را شنیده اید. فروشگاه ساز ووکامرس تحت سی ام اس قوی وردپرس مزایایی دارید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

 

مزایای استفاده از فروشگاه ساز ووکامرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی

۱- سیستم جامع فروشگاهی

یکی از مهمترین ویژگی‌های ووکامرس این است که همه چیز در آن جمع شده است. این سیستم جامع باعث می‌شود مدیریت سایت بتواند کالا‌های خود را دسته بندی کند، محصولات پر فروش را مشخص نماید، برای مدت محدود محصولات خود را در گروه فروش ویژه قرار دهد، مشتریان خود را از محصولات جدید آگاه کند، دوره‌های حراج بگذارد و…

۲- استفاده از کد تخفیف

یکی از شیوه‌های نوین بازاریابی استفاده از امتیازات ویژه برای کاربران سایت است. در این روش‌ها مشتری‌ها خود نقش بازاریاب را ایفا می‌کنند و هر مشتری می‌تواند با انگیزه‌ی دریافت امتیازات خاص، کاربران و مشتریان جدید‌ی را به سایت فروشگاهی شما بکشاند.

به این ترتیب مشتریان شما هر روز مشتریان جدیدی برایتان می‌آورند. در ووکامرس این امکان وجود دارد که بتوانید کد‌های تخفیف را به اشکال مختلف (مثلا مربوط به دسته‌ای از کالا‌ها یا با تعیین سقف تخفیف و…) تعریف کرده و با پیاده سازی ایده‌هایتان راه موفقیت فروشگاه خود را هموارتر کنید.

۳- معرفی محصولات و ویژگی‌های آن‌ها

معرفی محصولات و تعریف ویژگی‌های آن‌ها از قبل و این امکان که بتوان محصولات را با یکدیگر مقایسه کرد، خرید کردن را آسان و کسب و کار شما را گسترش می‌دهد. شما می‌توانید به سادگی محصولات مختلف را به فروشگاهتان اضافه کنید.

۴- درگاه‌های مختلف پرداخت

این افزونه تمام درگاه های پرداخت، همچنین زبان فارسی و واحد پول ریال یا تومان را پشتیبانی می‌کند. سیستم ووکامرس به شکلی است که نیاز‌های مختلف کاربران را بر طرف کرده و یک نرم افزار نسبتا بی نقص برای کاربران محسوب می‌شود.

۵- تعیین هزینه ارسال 

در ووکامرس ارسال کالا به شکلی تعریف شده است که مدیر سایت می‌تواند با توجه به مناطق مختلف هزینه‌های ارسال متفاوتی را تعیین کرده یا حتی شرایط خاصی برای هزینه ارسال در نظر بگیرد. مثلا با توجه به تعداد یا وزن کالا‌ها یا با توجه به میزان خرید، هزینه ارسال متفاوت تعیین کند.

به این ترتیب شما به عنوان مدیر سایت فروشگاهی به خوبی می‌توانید قسمت‌های مختلف را مدیریت کرده و تغییرات مدنظر خود را اعمال کنید.

 

اصول ساخت فروشگاه اینترنتی

۱- گرافیک سایت باید جذاب و کاربر پسند باشد به نحوی که حضور کاربران را در سایت برایشان لذت بخش و ساده کند.

۲- کالا‌هایی که در فروشگاه اینترنتی عرضه می‌شوند باید دسته بندی شده باشند تا کاربران بتوانند به سهولت محصول مورد نظر خود را بیابند.

۳- عکس‌ها و تصاویر کالا‌ها باید با کیفیت و واضح باشند و کاربر بتواند زوایای مختلف کالا را در تصاویر مشاهده کند.

۴- برای هر محصول باید توضیحات کاملی از ویژگی‌های آن ارائه شود و در توضیحات، محصولات مشابه نیز به کاربر نشان داده شود.

۵- لازم است برای کاربران یک سبد خرید در نظر گرفته شود تا بتوانند به طور همزمان چندین محصول را خریداری کنند.

۶- داشتن گواهینامه SSL برای فروشگاه اینترنتی اهمیت زیادی دارد و کاربران می‌توانند با اطمینان اطلاعات خود را وارد کنند.

۷- امکان پرداخت الکترونیکی یکی از اصول مهم در طراحی وب سایت فروشگاهی است.

۸- وب سایت باید این امکان را داشته باشد که برای کاربران فاکتور خرید صادر کند.

۹- در سایت فروشگاهی باید نحوه ارسال کالا کاملا مشخص باشد.

۱۰- خیلی مهم است که فروشگاه اینترنتی پشتیبانی شبانه روزی داشته باشد که بتواند سوالات مشتریان را پاسخ داده و در هر زمان مشکلات پیش آمده را رفع کند.

 

در آخر

امروزه کسب و کار‌های اینترنتی و خرید‌های آنلاین رونق بیشتری گرفته و روز به روز آسانتر و پیشرفته‌تر می‌شوند.

اگر شما بتوانید یک وب سایت فروشگاهی را به شکل اصولی طراحی کرده و قواعد لازم را در نظر بگیرید، مطمئن باشید می‌توانید یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنید و کسب و کاری سودآور داشته باشید.

 

حسن شفیعی توسعه دهنده وب و موبایل مدیر سایت علاقه خاصی به برنامه نویسی وب و موبایل دارم و هر روز تلاش می کنم به این حوزه مسلط تر شوم و اطلاعاتم را به شکل کاربردی برای علاقه مندان در وب به اشتراک بگذارم. اگر نیاز به برنامه نویس برای انجام پروژه و نوشتن اسکریپت های سمت وب, اپلیکیشن های اندروید و ios, پیدا کردن راه حل توسعه و غیره داشتید حتما از طریق تماس با ما/ واتساپ/ تلگرام بهم پیام بدید. برایتهیه هاست مطمین و پرسرعت کلیک کنید
دیدگاه کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره های آموزشی