اگر با ارسال ایمیل در وردپرس خود دچار مشکل شدهاید، پس مقاله آموزشی ارسال ایمیل در وردپرس با Gmail SMTP را دنبال کنید.
یکی از راههای آسان برای حل این مشکلات، استفاده از SMTP سرور gmail است. در این مقاله، ما به شما یاد خواهیم داد که چگونه با استفاده از SMTP سرور gmail اقدام به ارسال ایمیل کنید.
چرا نیاز به استفاده از Gmail SMTP Server برای ارسال ایمیل در وردپرس دارید
وردپرس هنگام ثبت نام کاربر جدید، نوسازی گذرواژه فراموش شده، بهروزرسانی های اتوماتیک و حتی تماس با شما از طریق فرم ارتباطی ایمیلی به شما ارسال میکند.
بصورت پیشفرض، وردپرس از توابع ایمیل PHP برای ارسال ایمیلها استفاده میکند. با اینحال این تابع آنطور که باید و شاید به خاطر دلایلی خاص ممکن است کار نکند.
بسیاری از هاستینگهای وردپرس، میزان استفاده این تابع را بخاطر جلوگیری از اسپم، محدود میکنند.
فیلترهای اسپم سرویسهای محبوب ایمیل، ایمیلهای رسیده را چک میکنند که از سمت فرستنده معتبری باشند. ایمیلهای پیشفرض وردپرس معمولا در این چکها مردود میشوند و بعضی وقت ها این ایمیلها به دست گیرنده نمیرسد و حتی وارد فولدر اسپم میشوند.
- SMTP که مخفف Simple Mail Transfer Protocol است یک استاندارد برای ارسال ایمیلهاست. برعکس توابع PHP، این پروتکل از احراز هویت کامل استفاده میکند که میزان تحویل ایمیلها به درستی را بالا میبرد.
- Gmail سرویس SMTP را برای شما عرضه میکند تا بتوانید از طریق سایت وردپرس خود اقدام به ارسال ایمیل بکنید. اگر تنها میخواهید که ایمیلهای اطلاع رسانی را برای خودتان و چند تا از کاربران ارسال شود، در اینصورت سرور SMTP که Gmail ارائه داده است، بهترین گزینه برای انتخاب است.
اما اگر میخواهید که ایمیلهای خبرنامه سایت خود را بصورت انبوه ارسال کنید، در اینصورت باید به فکر یک سرویس دهنده ایمیل قوی مثل mailerLite برای اینکار باشید.
نحوه ارسال ایمیلهای وردپرس با استفاده از سرور Gmail SMTP
برای انجام اینکار یعنی متصل کردن سایت وردپرس به gmail SMTP server، از دو روش میتوانید استفاده کنید.
روش اول استفاده از OAuth Authentication است. این روشی امنتر برای ارسال ایمیلها از طریق سرورهای Gmail است.
روش دوم کمی امنیت پایینتری دارد و باید گذرواژه gmail خود را در وردپرس بنویسید که البته برای تمام مدیران قابل مشاهده خواهد بود. بنابراین از این روش، فقط زمانی استفاده کنید که قادر به استفاده از روش اول نباشید.(به هیچ وجه توصیه نمی شه استفاده کنید برای همین در این مقاله به آن اشاره نمی کنیم)
راه اندازی Gmail SMTP با استفاده از OAuth Protocol
اولین کاری که باید انجام دهید نصب و فعالسازی افزونه Gmail SMTP بر روی وردپرس است.
بعد از فعالسازی این افزونه، باید به صفحهی Gmail SMTP در منوی تنظیمات بروید تا تنظیمات افزونه را کانفیگ کنید.
شما هشداری را مبنی بر نیاز به راه اندازی یک وب اپلیکیشن با حساب gmail خود و تولید کلیدهای API خواهید دید. این کلیدهای API فرآیند احراز هویت سایت شما برای استفاده از Gmail SMTP Server را انجام خواهد داد.
راه اندازی یک اپلیکیشن و ساخت کلیدهای API برای Gmail
ابتدا برای ساخت اپلیکیشن، برروی لینک web application که در تنظیمات افزونه وجود دارد، کلیک کنید. این لینک شما را به سایت Google Developers Console هدایت میکند. شما باید وارد حساب کاربری gmailی بشوید که میخواهید از آن برای ارسال ایمیل در وردپرس استفاده کنید.
زمانی که لاگین شدید، یک پروژه جدید برای شما ساخته خواهد شد که بصورت پیشفرض Gmail API در آن فعال است
برای ادامه برروی go to credentials کلیک کنید.
در صفحهی بعد، از شما پرسیده خواهد شد که میخواهید این API را از کجا صدا بزنید؟ در این قسمت باید Web Browser (Javascript) را انتخاب کنید. همچنین برای سوال “What Data will you be accessing?” گزینهی User Data را انتخاب کنید.
یعد از آن برروی “What credentials do i need?” برای ادامهی مسیر کلیک کنید.
سپس راه انداز Gmail API از شما خواهد خواست تا آدرس وبسایتی که مجاز به استفاده از این API است را وارد کنید. در زیر “Authorized JavaScript origins” آدرس وبسایت خود را وارد کنید.
در زیر قسمت “Authorized redirect URLs”، باید آدرسی را که در صفحه تنظیمات افزونهی Gmail SMTP در داشبورد وردپرس را وارد کنید.
حالا بر روی دکمهی “Create client ID” کلیک کنید.
حالا به قسمت راهاندازی OAuth خواهید رسید. به سادگی آدرس gmail خود را انتخاب کرده و اسمی برای این اپلیکیشن انتخاب کنید، ( در این مورد، اسم سایت شما خواهد بود.)
زمانی که کارتان تمام شد، برروی دکمهی continue کلیک کنید.
حالا شما gmail API را با OAuth authentication با موفقیت راه اندازی کردید. برروی دکمهی Done کلیک کنید.
حالا لیستی از client ID ها را که برای دسترسی به gmail API ساختهاید، مشاهده خواهید کرد. برروی اسم وبسایت یا نام پروژهای که ساختهاید کلیک کنید.
در صفحه بعد، Client ID و Client Secret keys را خواهید دید.
به راحتی، کلیدها را کپی کرده و در صفحه تنظیمات افزونهی Gmail SMTP برروی سایت وردپرس خود، paste کنید.
بعد از آن، بقیه قسمتهای تنظیمات افزونه را تکمیل کنید. شما باید آدرس gmail خود را در فیلدهای OAuth Email Address و From Email Address وارد کنید. در فیلد From name نیز میتوانید اسم خود و یا اسم سایت خود را وارد کنید.
سپس، TLS را برای نوع رمزنگاری (Encryption) و پورت شماره ۵۸۷ را برای آن انتخاب کنید. در نهایت برروی save changes کلیک کنید تا این تنظیمات ذخیره گردد.
بعد از آنکه صفحهی تنظیمات افزونه ریلود شد، باید به پایین صفحه رفته و برروی دکمهی Grant Permission کلیک کنید.
با این کار شما به صفحه حسابهای کاربری Google انتقال خواهید یافت و در آنجا از شما اجازه دسترسی وبسایت به حساب gmail شما سوال خواهد شد. برروی دکمهی allow برای ادامه کار کلیک کنید.
سپس به صفحهی تنظیمات افزونه Gmail SMTP برروی سایت وردپرس خود هدایت خواهید شد. حالا مشاهده خواهید کرد که آیکن وضعیت SMTP به رنگ سبز تغییر یافته است
تمام مراحل همین بود، شما تمامی مراحل برای راه اندازی سرویسی جهت ارسال ایمیل در وردپرس از طریق Gmail SMTP sever را با موفقیت پیمودید. حالا میتوانید برروی تب test email کلیک کنید و ایمیلی با محتوای تستی برای خود بفرستید.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و نحوهی ارسال ایمیل در وردپرس از طریق SMTP جیمیل را یاد گرفته باشید و از آن استفاده کنید.