در این قسمت از سری آموزش جی کوئری, قصد داریم به شما اینکه Ajax چیست و چطور کار می کند را آموزش بدیم.
Ajax چیست
Ajax مخفف Asynchronous Javascript And Xml می باشد. ایجکس به معنی بارگزاری داده از سمت سرور به مرورگر وب بدون بارگزاری دوباره کل صفحه می باشد.
اساسا, کاری که Ajax انجام می دهد, مجبور کردن جاوا اسکریپت برای استفاده از آبجکت XMLHttpRequest
برای ارسال و دریافت اطلاعات به و از وب سرور بطور غیرهمزمان و در پس زمنیه و بدون تداخل با رابط کاربری است.
Ajax آنقدر محبوب است که به سختی می توانید یک اپلیکشن را پیدا کنید که بصورت محدود از ایجکس استفاده نکرده باشد. بعضی از برنامه های کاربردی آنلاین مبتنی بر ایجکس در مقیاس بزرگ بصورت زیر هستند :
Gmail, Google Maps, Google Docs, YouTube, Facebook, Flickr و..
نکته: Ajax یک تکنولوژی جدید نیست. در واقع, ajax در کل اصلا یک تکنولوژی نیست. ایجکس فقط یک اصطلاح برای تشریح عملیات تبادل داده بین سرور و بصورت غیرهمزمان از طریق جاوا اسکریپت و بدون رفرش صفخه می باشد.
Ajax در جی کوئری
مرورگرهای مختلف Ajax را بصورت متفاوت از هم پیاده ساز کردند به این معنا که اگر یک روش معمول را برای پیاده سازی ajax یاد گرفتید, نیاز است که یک کد متفاوت دیگر برای مرورگرهای مختلف نیز بنویسید تا مطمین شوید که ajax بین مرورگرهای مختلف کار خواهد کرد.
اما, خوشبختانه jQuery این روند پیاده سازی ajax را بین مرورگرها کنترل می کند.
جی کوئری چند متد ساده مثل load()
, $.get()
, $.post()
و .. را برای پیاده سازی آسان ajax که بین تمام مرورگرها کار می کند را ارایه داده است.
نکته: درخواست های Ajax توسط کد جاوا اسکریپت شلیک (اصطلاح trigger) می شوند. کدهای شما یک درخواست را به URL ارسال می کنند و زمانی که درخواست (request) تکمیل شد, یک تابع بازگشتی می تواند برای مدیریت پاسخ (response) تعریف شود. بنابراین از آنجا که درخواست غیرهمزمان (asynchronous) است, بقیه کد تا زمانی که درخواست در حال پردازش است, به اجرای خود ادامه می دهد.
قبلا در مقالات آموزش Ajax در PHP , معرفی متدهای ایجکس در jQuery در دو بخش , متد $.ajax() در jQuery و کلی مقالات دیگر در سایت نت پارادیس بطور کامل ajax را آموزش دادیم.
پس به راحتی می توانید برای یادگیری اینکه ajax چیست و چطور می شود از آن در jQuery استفاده کرد را از لینک مقالات بالا دنبال کنید.
امیدوارم در این بخش آموزش جی کوئری, از پیمایش هم نیا در جی کوئری نهایت استفاده را برده باشید.
هر سوالی داشتید ، از قسمت نظرات ارسال کنید . سریعا ، پاسخگوی سوالات شما هستیم .
موفق باشید